Archive for the ‘familie’ Category

PostHeaderIcon Lieve Oma,

Alweer een jaar geleden dat u overleed. Zo lang alweer en toch is de pijn er nog altijd. Het afgelopen jaar heb ik zo vaak gedacht: oh, dat had ik aan oma willen vertellen/laten zien.
Op deze manier een brief aan u schrijven is misschien wat gek, maar het is voor mij de enige manier om even met u te kletsen. Iedereen mag het lezen, want ik ben nog steeds dagelijks trots op u en alles wat u ons gegeven hebt, dat is geen geheim, dat mag iedereen weten.

Er is in een jaar zoveel gebeurt, ik zou niet weten waar te beginnen. Pap is zestig geworden en dat hebben we lekker intiem met zijn vijven gevierd in centerparcs, het was echt fijn. Benny zijn dochter is ook nog even langs geweest tijdens die dagen, dat had u vast supercool gevonden want u wilde zo graag dat alles goed kwam voor hem.

Mijn lieve kleine meisje heeft groep drie alweer achter de rug en zit inmiddels in groep vier. Ze kan al zo ontzettend goed schrijven, wat had u het leuk gevonden om haar briefjes te kunnen lezen en wat had u kunnen genieten van de mooie rapporten.
Ze zwemt tegenwoordig al in het diepe, zonder armbandjes helemaal los, komt het toch nog een keer goed met dat zwemdiploma πŸ™‚
Ze heeft het nog vaak over u. Poppy, wiens zusje met u mee is gegaan is haar steun en toeverlaat, er is maar weinig waar ze heen ging zonder de troost van Poppy. Ik hoop stiekem soms dat het u ook geholpen heeft πŸ™‚
Het gaat goed met haar, het is een bijzonder meisje, maar dat wisten we natuurlijk al. De hulp die we zo graag wilden lijkt eindelijk te komen, en dan kan ze hopelijk ook wat blijer met zichzelf worden.
Ze wil altijd langs uw tuintje als we in Zaandam zijn, zo geweldig hoe ze er mee om gaat. Ze heeft duidelijk de sterke genen die van de snel/helder/knol kant komen πŸ™‚

Met Benny gaat alles goed, ik weet dat dat altijd 1 van de eerste dingen was waar u naar vroeg, dus ik weet zeker dat u wel een goed woordje voor hem gedaan heeft boven πŸ™‚
Zijn gezondheid gaat goed, hij heeft wat hartklachten erbij gekregen, maar de kanker is nog steeds niet verder actief. We genieten van elk moment, althans dat proberen we.
Het mooiste van dit jaar is toch wel dat hij een vaste baan heeft, hij werkt als conciΓ«rge / gebouwbeheerder hij heeft het enorm naar zijn zin! Is dat niet geweldig positief?!

Met mij gaat ook alles goed, ik ga binnenkort weer lekker aan het werk, en geniet van alles wat ik voor mijn meisje en Benny kan doen. Ik ben eigenlijk wel tevreden.

Met pap en mam gaat het ook wel goed, ze hebben het zwaar maar ze zijn ontzettend stoer en slaan zichzelf er wel doorheen, ook al weten ze dat zelf nog niet πŸ˜‰Β  Het verdriet en het gemis van u is nog heel vers, maar ik ben trots op ze hoe ze het afgelopen jaar doorgeworsteld hebben, en weet zeker dat u dat ook geweest zou zijn.

Ik vind het fijn dat we sinds vorig jaar wat meer contact hebben met de familie, waarschijnlijk had u dat geweldig gevonden maar er ook wel sceptisch om moeten lachen. Dat er zoiets nodig was om toch weer een beetje familie gevoel te krijgen. Ik spreek mijn nichtjes en neef iig een heel stuk meer als vroeger, we overlopen elkaar niet, maar ik vind het toch fijn!

Van de week heb ik uw armband helemaal opgepoetst, alle kleinkinderen glimmen nu weer, en mijn meisje zag het al helemaal zitten om die te erven. Grappig want de kleine kraai ziet alles wat glimt wel zitten πŸ˜› We hebben nog steeds heel veel plezier van de koelkast en de eettafel, ondanks het gevoel dat we er echt nog wel even met u aan hadden willen zitten. Ik weet dat u dit graag wilde, en dat respecteer ik ook.

Lieve oma, u heeft nog altijd een groot plekje in mijn leven en in onze harten. Ik hoop dat u gelukkig bent, uw familie weer bij u heeft en opa weer gevonden heeft. Geeft u ook zo af en toe een knuffel aan mijn kindjes? Dat vind ik een fijn gevoel, dan zijn zij ook niet meer zo alleen.

Lieve oma, het is een raar ‘jubileum’ zo’n sterfdag, maar wilde het niet voorbij laten gaan en toch nog even met u kletsen, gewoon omdat ik zo graag nog een boel had willen delen, en ik dan maar hoop dat ze waar u bent ook wifi hebben πŸ™‚

Oma, een reactie hoeft niet hoor, dat zou zoveel mensen alleen maar angst aanjagen. Hoewel ik de humor van ergens ‘hand in hand kameraden’ best zou kunnen waarderen.

Bedankt voor het waken oma, we missen u

Dikke knuffels van Miranda en ook namens Benny en ons lieve meisje.

 

PostHeaderIcon Robijn!

Het was het afgelopen jaar ‘an hell of a year’ voor ze. Meer dan ooit hebben ze leren vechten om te overleven. Het was vallen en weer opstaan om daarna weer te vallen.
Trots ben ik op ze omdat ze nog steeds de kracht hebben om op te staan.

Mijn pap en mam zijn een robijnen koppel, 40 jaar getrouwd vandaag.
Ze zijn nog altijd een voorbeeld voor me. En hoe ouder ik wordt hoe meer ik realiseer dat het bijzondere mensen zijn. Ze hebben alles gedaan wat in hun macht lag om hun gezin een goed leven te geven. Ze hebben altijd hun stinkende best gedaan op hun eigen manier en naar eer en geweten.
Hun leerden mij door te zetten en nu is het mijn beurt om hun zo af en toe te leren.
We zijn er voor elkaar, en ook al verschillen we soms is hun stijl van leven het mijne niet en omgekeerd, we houden nog steeds van ze.
Lieve pap en mam, Gefeliciteerd!


Ik ben trots op jullie enΒ  hou van jullie gewoon zoals jullie zijn.


Op naar het goud!


PostHeaderIcon Vrolijk pasen!

Voor wie het nog niet wist, het was gisteren en vandaag pasen.

Het paasweekend begon afgelopen donderdag, toen ik bij T. op school mee mocht ontbijten. Juf Patricia maakte nog een foto van moeder en dochter:

Gisteren zijn we een dagje wezen treinen, althans we hebben een reis van ruim drie en een half uur ondernomen om een dagje Roswinkel (vlakbij Emmen) te ondernemen om op bezoek te gaan bij Benny zijn broer. We hadden een tijdje geleden vrijkaarten voor de trein gekregen en die konden we nu mooi opmaken πŸ™‚
T. heeft genoten, ze had twee pony’s ter beschikking om mee te knuffelen, ze heeft geheel in paasgedachten een kuikentje van een dag oud op schoot gehad, er was een pup waarmee ze kon spelen, en ze is ook nog eens gruwelijk verwent door Ome Hans en Tante Karin toen ze in het winkeltje (http://www.kaats-miniaturen-bouw.nl/) nog wat Bullyland paardjes mocht uitzoeken voor haar rapport!
Vandaag hadden we ‘gordijnendichtenpyamaaan’ dag, ofwel even helemaal niets. T. heeft paaseitjes gezocht, we hebben samen heerlijk ontbeten en ’s avonds heeft T. voor het eten gezorgd.
Het waren fijne dagen, maar foto’s zeggen nou eenmaal vaak wat meer:

Relaxen in de trein..

Peer en Zorro zijn wel heel lief!

Zo'n schattig kuikentje!

Paardenmeisje!

 

Paaseitjes kleuren!

Eitje voor Mama, Papa en T. <3

T. Bakte paashaasbroodjes!

 

 

PostHeaderIcon Oma’s geboortedag.

83 jaar geleden werd een mooi mens geboren, een moeder, een oma, een overoma.
Pittig, lief, strijdlustig tot het einde, mijn oma, de vrouw die mij geleerd heeft ondanks alles toch gewoon jezelf te blijven…..
Helaas niet meer in ons midden om het te vieren, maar een ieder viert op zijn of haar manier toch vandaag het leven, haar leven.

Fijne geboortedag oma.. Maakt u er een mooi feestje van met opa daar voorbij de derde ster?

PostHeaderIcon Deze week in de bonus..

.. de vakantie zit er alweer op, en ondanks dat T. nog steeds erg moe is zijn we heerlijk uitgerust en bijgetankt.

Vorige week zaterdag begon met de JOTA voor T., heerlijk om te zien hoe ze ervan geniet, en trots als ze was toen ze vierde waren geworden!

Ook zijn we heerlijk een paar dagen bij mijn ouders geweest, T. en ik. Zij de kans om even lekker wat meer tijd met opa en oma en ik ook een beetje bijtanken. Met in de bonus een aantal heerlijke opa/oma momentjes en een zeer blije T. omdat ze een paar van haar achternichtjes weer zag πŸ™‚

Gisteren kwam Benny zijn oudste dochter, en omdat ze het een beetje moeilijk heeft momenteel hadden we afgesproken om maar ‘go with the flow’ aan te houden en te zien waar de dag ons bracht.
Uiteindelijk is ze blijven slapen, iets wat niet door de flow kwam, maar een meneer die het nodig vond voor de trein te springen. Iets wat ik best wel spannend vond omdat je natuurlijk nooit weet hoe zoiets uitpakt, maar wat was het fijn!

Ik zie hoe Benny en T. genieten als ze om hun heen is, T. geniet van de aandacht en Benny kletst nog steeds door alsof hij alle verloren tijd in 1 gesprek wil inhalen πŸ˜‰
Maar ook ik heb er een fijn gevoel bij, we hebben even het 1 en ander bij kunnen kletsen en ik heb even duidelijk kunnen maken hoe ik me voel en hoe ik denk over onze ‘relatie’.

Voor mij eindigt deze week dus net zo heerlijk als hij begonnen is, en kan ik alleen maar extra dankbaar zijn voor het fijne gezin wat ik heb. Mijn liefde’s Ben en T., mijn pap en mam Γ¨n mijn ‘bonusdochter’ F.!

Ik ben zo arm als een straatrat, maar heb datgene wat je in een dure villa met heel veel geld nooit kan kopen..

Ik benΒ  een gelukkig mens πŸ™‚

PostHeaderIcon Beveiligd: Afscheid nemen bestaat niet.

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

PostHeaderIcon Dag oma..

Er zijn geen woorden voor een zieke
van wie je weet ze redt het niet.
Je streelt haar wang, je ziet haar ogen
Je bent bevangen door verdriet.
Toch ben je dankbaar voor haar einde,
dat na zoveel moedig strijden kwam.
omdat het niet alleen haar leven
maar ook haar lijden overnam.

Dag lieve oma, dag lieve overoma!

27 Januari 1929 *29 Augustus 2011

PostHeaderIcon Beveiligd: Rollercoaster

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

PostHeaderIcon 39 jaar!

Pap&mam zijn vandaag 39 jaar getrouwd, en ondanks dat ze het niet altijd makkelijk hebben (gehad) ben ik er getuige van dat ze nog steeds gelukkig zijn samen πŸ™‚

Gefeliciteerd lieve pap en mam, en op naar groot feest voor ons vijfjes volgend jaar πŸ™‚ We maken er iets moois van!