Archive for the ‘T’ Category

PostHeaderIcon Beveiligd: Hé kleine popster, hoe is het nou?

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

PostHeaderIcon Show them..

Soms komt er ineens een liedje in je hoofd wat je terwijl je het liedje al jaren woord voor woord kent ineens diep in je hart raakt omdat het juist dan, op dat moment precies klopt.
Dit liedje is waarschijnlijk ooit geschreven door iemand die in de toekomst kon kijken en met mijn liefste meisje in gedachten, want dit slaat echt woord voor woord op haar, dit is hoe ze zichzelf ziet, dit is hoe ze is.. dit is wat ik haar zou willen vertellen..

You with the sad eyes
Don’t be discouraged
Oh I realise
It’s hard to take courage
In a world full of people
You can lose sight of it all
And darkness there inside you
Make you feel so small

But I see your true colors
Shinin’ through
I see your true colors
And that’s why I love you
So don’t be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow.

Show me a smile then,
Don’t be unhappy,
can’t remember when I last saw you laughing
If this world makes you crazy
And you’ve taken all you can bear
You can call me up
Because you know I’ll be there

And I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that’s why I love you
So don’t be afraid to let them show
Your true colors,
True colors, are beautiful,
Like a rainbow..

PostHeaderIcon Dag groep drie!

En zo is ineens de laatste dag van groep drie ook weer voorbij. Een fijn jaar waarin ons meisje topprestaties heeft neergezet en onze kanjer weer eens bewezen heeft hoe speciaal ze is. Nu eerst vakantie, en daarna: welkom groep vier!!!!!

image

PostHeaderIcon Dagboek

T. heeft huiswerk van de gezinscoach gekregen. Elke dag na het eten gaat ze met mij even aan tafel zitten en in haar dagboekje schrijven. Een paar vragen beantwoord ze dan; Wat was er vandaag leuk, wat was er stom, wat maakte je verdrietig of waar maakte je je zorgen over? Voor de rest mag ze uiteraard er nog in schrijven wat ze wil.

Vanavond was de eerste avond dat ze ermee aan de slag ging, en kijkend naar hoe mijn zes jarige heel dapper de pen ter hand neemt en in haar eigen spijkerschrift dapper een pagina vol schrijft koester ik het moment. En dan weet ik: dit gaat haar enorm helpen, maar ook ik koester dit, ze schrijft zo haar eigen levensverhaal en ik vind het geweldig!

PostHeaderIcon Vrolijk pasen!

Voor wie het nog niet wist, het was gisteren en vandaag pasen.

Het paasweekend begon afgelopen donderdag, toen ik bij T. op school mee mocht ontbijten. Juf Patricia maakte nog een foto van moeder en dochter:

Gisteren zijn we een dagje wezen treinen, althans we hebben een reis van ruim drie en een half uur ondernomen om een dagje Roswinkel (vlakbij Emmen) te ondernemen om op bezoek te gaan bij Benny zijn broer. We hadden een tijdje geleden vrijkaarten voor de trein gekregen en die konden we nu mooi opmaken 🙂
T. heeft genoten, ze had twee pony’s ter beschikking om mee te knuffelen, ze heeft geheel in paasgedachten een kuikentje van een dag oud op schoot gehad, er was een pup waarmee ze kon spelen, en ze is ook nog eens gruwelijk verwent door Ome Hans en Tante Karin toen ze in het winkeltje (http://www.kaats-miniaturen-bouw.nl/) nog wat Bullyland paardjes mocht uitzoeken voor haar rapport!
Vandaag hadden we ‘gordijnendichtenpyamaaan’ dag, ofwel even helemaal niets. T. heeft paaseitjes gezocht, we hebben samen heerlijk ontbeten en ’s avonds heeft T. voor het eten gezorgd.
Het waren fijne dagen, maar foto’s zeggen nou eenmaal vaak wat meer:

Relaxen in de trein..

Peer en Zorro zijn wel heel lief!

Zo'n schattig kuikentje!

Paardenmeisje!

 

Paaseitjes kleuren!

Eitje voor Mama, Papa en T. <3

T. Bakte paashaasbroodjes!

 

 

PostHeaderIcon Beveiligd: Trots!

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

PostHeaderIcon My girl

Al te lang schreef ik niet over T. op deze site, ik wil heel graag wat meer van haar privé waarborgen maar zo 1 keer in de zoveel tijd is het wel eens tijd voor een logje gewijd aan dit mooie meisje.

Buiten het feit om dat ze het in groep drie ontzettend goed doet, met lezen zelfs voorloopt op de kindjes die zeven en bijna acht zijn (met rekenen ligt ze niet zo ver op voor. T. ziet het nut er niet zo van in. Met lezen kan ze zichzelf vermaken maar wat boeit het haar nou hoeveel drie plus drie is? Als ze drie snoepjes heeft en er zijn zes kindjes hoeft ze er geen snoepjes bij om genoeg te hebben, drie snoepjes zelf opeten is toch genoeg?) is het een bijzonder sociaal en meevoelend meisje.

Het volgende verhaal verdient m.i. dan ook echt een plaatsje op de site:

Sinds kort heeft ons meisje hèle korte haren. Ze heeft 25 centimeter van haar haar laten afknippen. En niet zomaar, maar voor stichting haarwensen.

Na het zien van een stukje op tv over een kindje in Amerika die haar haar afknipte voor een soortgelijk doel kwam onze nèt zes jarige naar mij toe:

“Mama ik wil heel graag ook mijn haar geven aan kindjes met kanker, ik wordt heel vaak verdrietig omdat ik klitten heb en zij worden verdrietig omdat ze geen haar hebben en zo kunnen we elkaar helpen”

 

Eeuhm.. WAUW
We hebben haar meerdere keren gevraagd of ze het zeker wist en of ze het echt wel wilde en ze was heel stellig.
Haar haar ging eraf, en ze weet nu al: ze gaat haar haar weer laten groeien en dan weer een stuk af laten knippen voor kinderen met kanker, dat ze dan hel veel pruiken kunnen maken.

Het is een bijzonder kind.. en dat is het…

My girl:

PostHeaderIcon aaargh

.. ze leert lezen!

T. mag van mij een bepaalde tekenfilm niet zien, gewoon omdat ik dat vechten en die turbotaal niet zo erg kan waarderen.
Vanmiddag was ik even druk en dus niet in de kamer terwijl zijn tv zat te kijken. Benny lette even niet op en was er dus met zijn gedachten niet bij.

T. ziet ze een kijkwijzer icoon en leest hem hardop voor: aaah-eeel ..
Het volgende gesprek volgde:

T: Papa.. wat betekend zo’n zwart-wit plaatje waarbij al staat?
Ben: oh, dat betekend dat het geschikt is voor alle leeftijden
T: oooo dan mag ik dus echt dit tekenfilmpje wel kijken!

 

B&M waren hierna dus even typisch uit gekletst…

Ik heb hierna dus maar even een gesprekje gevoerd over dat mij het geen moer uitmaakt wat de kijkwijzer zegt, en dat als ik een filmpje niet leuk of geschikt vind dat dat dus gewoon niet gekeken wordt. (de dictatuur die mama heet :P)

PostHeaderIcon Beveiligd: No doubt

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

PostHeaderIcon Trotse mama alert!

Als trotse mama mag ik best even opscheppen over mijn knappe meisje, die nu ze vier weken als jongste kindje in groep drie zit al mee mag lezen met de grote kinderen.

Over hoe goed ze het doet in groep drie, de juf meer dan tevreden is en ze ook thuis zoveel opgeknapt is!

Maar ik kan veel woorden schrijven, of gewoon op T. verzoek een link naar een filmpje plaatsen waarop ze zelf kan laten zien hoe goed ze al leest:

T. leest voor

Ook had ze van de week dictee; haar allereerste!

Owja, en nu ik toch aan het opscheppen ben; T. had vandaag haar eerste brede school activiteit, ze heeft een cursus wolvilten uitgekozen.
En tja.. ze heeft gelukkig dezelfde creatieve genen als haar moeder. Mijn vijfjarige maakte een schattentasje:

Ze vond het echt geweldig om te doen! Leuk, want dan kunnen we thuis samen ook aan de slag 🙂

 

#einde van het trotse mama logje (opscheppen moet soms best kunnen toch?!!)