Archive for augustus, 2011

PostHeaderIcon Dag oma..

Er zijn geen woorden voor een zieke
van wie je weet ze redt het niet.
Je streelt haar wang, je ziet haar ogen
Je bent bevangen door verdriet.
Toch ben je dankbaar voor haar einde,
dat na zoveel moedig strijden kwam.
omdat het niet alleen haar leven
maar ook haar lijden overnam.

Dag lieve oma, dag lieve overoma!

27 Januari 1929 *29 Augustus 2011

PostHeaderIcon Uil

Afgelopen donderdag kwam mijn laatste verjaardagscadeautje binnen, ik had wat geld van oma gekregen en daarmee had ik spulletjes besteld om te kunnen naaldvilten. Heel bijzonder omdat oma toen al dusdanig ziek was en ik op die manier ineens nog een cadeautje van haar kreeg!

 

Vanavond ben ik aan de slag gegaan en mijn eerste beestje kwam redelijk makkelijk uit mijn naald rollen:

Het is een uiltje, en ondanks dat hij op de foto blauw lijkt is hij heel donker paars.
Ik heb gewoon random wat kleuren wol uit mijn tas getrokken en niet gekeken naar de kleuren. En toen hij af was besefte ik me ineens dat hij toch wel heel symbolisch is.
De uil, een symbool van wijsheid, maar in sommige culturen een symbool van de dood (de uil vliegt in het donker, en men gelooft dat als je een uil in de nacht hoort krijsen er snel een overlijden zal volgen).
In tekenfilms is de uil vaak de oude wijze, de pater familias die altijd wel klaar staat met wijze raad.

Paars is de kleur van rouw en ingehouden emotie.
Paars is koninklijk en waardig
Paars boezemt ontzag in
Paars is inventief, vol inspiratie en originaliteit
Paars is spiritueel
Paars is strijdlustig.
Paars zorgt voor zelfverzekerdheid en versterkt het gevoel van eigenwaarde

Is mijn eerste prikvilt beestje toch onbewust (!) een beetje een ode geworden aan mijn oma, die mooie en dappere vrouw, wijs en  eigenzinnig. De random gekozen kleur staat symbool voor wat ik voel, de rouw, de achtbaan van emoties en voor hoe oma in mijn ogen toch wel is.

Ik heb nog nooit zo’n fijn verjaardagscadeautje gehad!

PostHeaderIcon Beveiligd: Rollercoaster

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

PostHeaderIcon Tis wel een beetje raar..

..nog maar pas vijf jaar, trillend op je benen…

Maar de grote stap is gemaakt:

En groep drie dat is met een eigen tafel, stoeltje, kleurtjes, eigen laatjes maar stiekem ook wel een paar traantjes:


Komt wel goed schatje!

PostHeaderIcon Raaaawr!

Gisteren was ik jarig, en ik kreeg van man en kind iets wat ik heel graag wilde, een echte schminkset (hoewel je bij deze ‘verf’ moet spreken van grimeset, maar dat klinkt zo bekakt :P)

T. staat te popelen om maar model te zijn, en dus kon ik er niet onderuit om “Mama’s toverdoos” open te trekken!
Dom als ik ben vroeg ik zelf aan T. wat ze graag wilde worden, haar wens was ‘simpel’ (lees met erg veel  sarcasme): een groene dino, met punten op zijn hoofd en scherpe tanden.

Omdat ik nog erg moest wennen aan deze ‘verf’ is het eindmodel niet helemaal naar mijn wens  (mja wanneer ben ik wel eens tevreden met zelfgecreëerde dingen) èn staan fijnere kwastjes hoog op mijn verlanglijstjemaar zowel T. als Benny zijn erg tevreden.

Dus bij deze mijn dino’tje.. om af te sluiten met een harde RAAAAAAAWRRR:

(en ook de foto’s konden beter, maar gemaakt met mijn iphone 🙂 )

 

PostHeaderIcon 39 jaar!

Pap&mam zijn vandaag 39 jaar getrouwd, en ondanks dat ze het niet altijd makkelijk hebben (gehad) ben ik er getuige van dat ze nog steeds gelukkig zijn samen 🙂

Gefeliciteerd lieve pap en mam, en op naar groot feest voor ons vijfjes volgend jaar 🙂 We maken er iets moois van!

PostHeaderIcon Quote van de dag

Omdat ik regelmatig op het www vertoef kom ik ook regelmatig mooie teksten tegen. Sommige hebben voor mij een diepere betekenis en wil ik op de dagen dat ze mij extra aanspreken met jullie delen, zo is de quote van de dag geboren.
Ik trap af met deze:

 

“Hanging onto resentment is letting someone you despise live rent-free in your head”

PostHeaderIcon Passie

Net zoals mijn dochter heb ik vele passies, één passie van haar zijn paardjes, één passie van mij is digiscrappen.

Wat een bof dus toen wij hele mooie foto’s kregen van T. haar ritje op het paard van haar grote nicht:

T. en Janneke

PostHeaderIcon De Wondere Web Wereld van de Jansens

Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, toch maar weer een blogje opgestart.

Ik weet inmiddels dat er mensen vanuit alle hoeken zijn die graag zo af en toe een kijkje krijgen in ons leven, en omdat er veel niet naast de deur wonen is het www een mooi medium om dat te doen!
Dus alle mensen uit alle windstreken, van Delft tot Zaandam, van Roswinkel tot Den Haag, van Leiden tot Rotterdam, van Leeuwarden tot Breda, van binnen en buiten Nederland en van noord tot zuid en van oost tot west: WELKOM!

Ik wil hier een gezellig log zonder gezeur, discussies of ruzies bijhouden. En omdat ik weet dat ik zo af en toe op papier/beeldscherm harder overkom als de bedoeling is hoop ik dat jullie mij attent willen maken als er eens iets op je scherm verschijnt wat niet leuk overkomt… meestal bedoel ik het niet zo rot als het uit mijn vingers komt 😛

Onze dochter gaat na de zomervakantie naar groep drie (hoogvlieger :-P) en omdat ze dan dus ook zelf gaat leren lezen en ook vriendjes en vriendinnetjes gaan leren lezen wil ik haar privacy wat meer gaan waarborgen als in het verleden. Ik wil dat haar naam zo min mogelijk Google-baar is en privé dingen ook zoveel mogelijk privé blijven. Omdat er toch dingen zijn waar ik jullie ook in mee willen delen zal ik dus in de toekomst regelmatig een blogje met wachtwoord beveiligen.
Ook zal ik de naam van onze dochter zo min mogelijk voluit schrijven, dat  ivm het redelijk unieke karakter van haar naam. We zullen haar dus ook zoveel mogelijk gewoon T. noemen 🙂

Ik wil de geïnteresseerde bezoekers dan ook vragen om even hieronder een berichtje achter te laten als je alles mee wil lezen. (Even op de titel van dit berichtje klikken, dan kom je in een nieuwe  pagina mèt reactieformulier.) Dan stuur ik het ww naar je mail, en kan ik ook in de toekomst makkelijk teruglezen wie allemaal het ww hadden als ik het ivm ongewenste meelezers eens wil wijzigen.

Voor nu genoeg huishoudelijke mededelingen, ik ga gewoon lekker loggen en ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan gaan beleven als ik!