Archive for april, 2012

PostHeaderIcon Groei

Maar weer eens een update van ons moesbalkon.
De komkommerplantjes werden inmiddels te groot voor de kweekbak, en aangezien we nog even niet het budget hadden om direct de minikas te gaan maken heb ik een creatieve oplossing bedacht om ze toch naar buiten te gooien. Men neme een oude pot, aarde en de oude luieremmer van T. en zie mijn zelf gecreëerde pot-kasje:

Op de plek die vrijkwam in de kweekbak heb ik nu mini pompoenen geplant, extra geschikt voor het maken van lantaarntjes, voor T. omdat ze dat al jaren zo graag wil.

Ondertussen is Benny druk bezig met het maken van mijn moesbakken, eentje is klaar en van de week gaan we er nog eentje ombouwen tot minikas zodat alle opgekweekte plantjes strakjes lekker naar buiten kunnen.

Moesbak gemaakt van oude vleeskrat.

Het idee van de moesbakken is heel simpel, Benny heeft een oud distributiekrat genomen en daarin een stuk fijn jute geniet. Zo kan de aarde niet weg maar het overtollige vocht wel. De bakken hebben een hoogte van ongeveer 25 centimeter en er gaat ruim 45 liter aarde in, ruim genoeg voor het groeien van groente dus.

In het eerste krat heb ik vanmiddag worteltjes en pluksla geplant. Deze twee hoeven niet onder glas dus staan nu lekker in het zonnetje op het balkon, krijgen ze warmte zat 🙂

Wortels en pluksla, met nog ruimte in het midden voor een andere groente.

Mijn tomatenplantjes begonnen ook de kweekbak uit te groeien, die heb ik vanmiddag samen met een knoflookbieslook plantje nog even binnen (achter het glas) in een halve meterbak uitgeplant. Ze zien er nu een beetje troosteloos uit, ik hoop dat ze later de schrik nog te boven komen:

Tomaten en knoflookbieslook

Ik heb ontzettend veel lol in het klooien met plantjes en groenten, de hoop is dat het ook echt wat gaat worden en we strakjes een aantal keer kunnen eten van eigen balkon. Lukt het niet heb ik een goede leerschool voor volgend jaar en een hoop lol gehad 🙂 Ik hou jullie op de hoogte!

PostHeaderIcon Dagboek

T. heeft huiswerk van de gezinscoach gekregen. Elke dag na het eten gaat ze met mij even aan tafel zitten en in haar dagboekje schrijven. Een paar vragen beantwoord ze dan; Wat was er vandaag leuk, wat was er stom, wat maakte je verdrietig of waar maakte je je zorgen over? Voor de rest mag ze uiteraard er nog in schrijven wat ze wil.

Vanavond was de eerste avond dat ze ermee aan de slag ging, en kijkend naar hoe mijn zes jarige heel dapper de pen ter hand neemt en in haar eigen spijkerschrift dapper een pagina vol schrijft koester ik het moment. En dan weet ik: dit gaat haar enorm helpen, maar ook ik koester dit, ze schrijft zo haar eigen levensverhaal en ik vind het geweldig!

PostHeaderIcon Vrolijk pasen!

Voor wie het nog niet wist, het was gisteren en vandaag pasen.

Het paasweekend begon afgelopen donderdag, toen ik bij T. op school mee mocht ontbijten. Juf Patricia maakte nog een foto van moeder en dochter:

Gisteren zijn we een dagje wezen treinen, althans we hebben een reis van ruim drie en een half uur ondernomen om een dagje Roswinkel (vlakbij Emmen) te ondernemen om op bezoek te gaan bij Benny zijn broer. We hadden een tijdje geleden vrijkaarten voor de trein gekregen en die konden we nu mooi opmaken 🙂
T. heeft genoten, ze had twee pony’s ter beschikking om mee te knuffelen, ze heeft geheel in paasgedachten een kuikentje van een dag oud op schoot gehad, er was een pup waarmee ze kon spelen, en ze is ook nog eens gruwelijk verwent door Ome Hans en Tante Karin toen ze in het winkeltje (http://www.kaats-miniaturen-bouw.nl/) nog wat Bullyland paardjes mocht uitzoeken voor haar rapport!
Vandaag hadden we ‘gordijnendichtenpyamaaan’ dag, ofwel even helemaal niets. T. heeft paaseitjes gezocht, we hebben samen heerlijk ontbeten en ’s avonds heeft T. voor het eten gezorgd.
Het waren fijne dagen, maar foto’s zeggen nou eenmaal vaak wat meer:

Relaxen in de trein..

Peer en Zorro zijn wel heel lief!

Zo'n schattig kuikentje!

Paardenmeisje!

 

Paaseitjes kleuren!

Eitje voor Mama, Papa en T. <3

T. Bakte paashaasbroodjes!

 

 

PostHeaderIcon Moesbalkon!

Al twee jaar wil ik graag samen met T. wat groenten en fruit proberen te kweken. Elk jaar was ik te laat maar dit jaar zijn we eindelijk begonnen! Vorige week zette ik de eerste zaadjes binnen in de kweekbakken om voor te kweken:


De eerste zaadjes die voor gekweekt moesten worden waren bloemkool, komkommer,  stamslaboontjes, aardbeien en tomatenplantjes.
Na het planten hebben we ze lekker in het zonnetje gezet:


Na drie dagen was er bij de komkommer al leven te zien!!

Nu zijn we een week verder en we verbazen ons allemaal over hoe snel het lijkt te gaan. Papa Benny mag nu wel op gaan schieten met de buitenbakken 🙂


De komkommer groeit! Maar ook de boontjes beginnen al te leven:

 

We hebben er onwijs veel plezier in, en ook al mislukt het allemaal ontzettend, de voorpret is al leuk. We gaan jullie stap voor stap op de hoogte houden van ons eetbaar balkonnetje!