Archive for mei, 2012

PostHeaderIcon Moesbalkon

Het gaat goed met alle plantjes, en er zijn er weer een paar uitgevlogen vanuit de warme huiskamer naar het balkon.
Ook hebben we van allerhande huis tuin en keuken materiaal een minikas gemaakt, het moesbalkon gaat immers ook over consuminderen en hoe doe je dat beter dan allerhande oude dingen te gebruiken om nieuwe dingen te creëren.  Met het natvilten wat ik regelmatig doe gebruik ik namelijk elke keer een stuk bubbelfolie, en als je dit een aantal keer gebruikt heb zijn ze bubbeltjes ‘leeg’ en werkt het voor het vilten niet zo goed meer. Maar je kan er wel ideaal een ‘tent’ van maken waarin de groenten die dat nodig hebben lekker kunnen ‘zweten’:

Overigens is het nu wel iets mooier afgewerkt, en gezien het feit dat het best hard waait buiten op dit moment en de komkommers nog roerloos staan kan ik ook zeggen dat het werkt 🙂

De komkommer groeit al goed (rechts) daarnaast de boontjes in het midden en ruimte voor de spinazie die morgen de grond in gaat!

De pompoenen zijn 'uitgevlogen' en staan nu tussen de pluksla en de worteltjes(links) in.

De tomatenplantjes gaan heel hard! Ook de knoflookbieslook gaat ook goed!

In de voorkweekbakken heb ik nu wat extra boontjes geplant omdat de plantjes die ik had erg kwetsbaar leken. In de andere kweekbak heb ik extra bloemkool gezet omdat de bloemkool de enigste zaadjes zijn die nog weinig doen.

Tot zover de update voor nu!