Geen categorie

Lieve kabouter…

Hier spreekt de je mama, hoofdbewoner van het huisje waarin we nu allebei wonen.

Je mama, diegene die jou de komende maanden veilig moet houden, moet voeden en moet laten groeien.

Kleine kabouter, totaal onverwacht kwam je ons leven in. Door vele werd je komst onmogelijk geacht, en desondanks heeft mama altijd geweten  dat hij nog bij me was en op je eigen moment wachtte.

Vanaf het moment dat je bij me kwam was mama best een beetje bang. Niet alle kindjes die bij me kwamen vonden het even leuk bij me en vaak checkten ze dan ook veel te vroeg uit. Ondanks dat je zo onverwacht kwam ben je zo ontzettend welkom in ons leven dat ik soms weer heel bang ben.

Vanmiddag namen we een kijkje in mijn buik, bij jouw deel van ons huisje. De verloskundige in het ziekenhuis was geen ster in het maken  van echo’s maar zelfs bij de buik echo kwamen we al heel snel een knipperend lichtje tegen. Bij de tweede echo ‘van binnen’ gunde je ons niet een uitgebreide kijk op je huisje, maar het knipperlichtje was overduidelijk en alles overheersend aanwezig.

Jouw hartje klopt dapper en fier. Mama zou een gat in de lucht moeten springen.

Maar weet je kabouter, stiekem werd ik nog een beetje banger. Je hartje klopt, je zieltje is geland. Je leeft. Nu is het aan mama je te laten groeien, je veilig te houden, en God weet hoe hard ik mijn best doe en hoe graag ik het voor jou het beste wil maken.

Ik wil je zo graag aan Teddie voorstellen, je je geweldige papa laten leren kennen. Al die mensen die je met open armen en harten zullen verwelkomen.

Ik hoop zo dat je bij me blijft, dat ik je vast kan houden zodat zij  (en ik) je deze zomer kunnen vasthouden. Je bent welkom kabouter. Neem het mama niet kwalijk als ik soms bang ben, soms verdrietig en soms een wirwar van emoties door die navelstreng stuur. Ik ben je mama, en een leven met mij is nou eenmaal een beetje een achtbaan.

Wees welkom, groei maar en blijf vooral knipperen… Mama doet zo haar best. Wij kunnen alleen samen dit tot een mooi eind brengen, daarna ben je van de hele wereld. Maar voor nu staan we er even met zijn tweetjes voor, samen kunnen we het.

Blijf je alsjeblieft bij mij kabouter?

Ik geef je mijn angst, dan krijgen we er hoop voor terug.

received_941900355865658

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *