Vilt!

Uil

Afgelopen donderdag kwam mijn laatste verjaardagscadeautje binnen, ik had wat geld van oma gekregen en daarmee had ik spulletjes besteld om te kunnen naaldvilten. Heel bijzonder omdat oma toen al dusdanig ziek was en ik op die manier ineens nog een cadeautje van haar kreeg!

 

Vanavond ben ik aan de slag gegaan en mijn eerste beestje kwam redelijk makkelijk uit mijn naald rollen:

Het is een uiltje, en ondanks dat hij op de foto blauw lijkt is hij heel donker paars.
Ik heb gewoon random wat kleuren wol uit mijn tas getrokken en niet gekeken naar de kleuren. En toen hij af was besefte ik me ineens dat hij toch wel heel symbolisch is.
De uil, een symbool van wijsheid, maar in sommige culturen een symbool van de dood (de uil vliegt in het donker, en men gelooft dat als je een uil in de nacht hoort krijsen er snel een overlijden zal volgen).
In tekenfilms is de uil vaak de oude wijze, de pater familias die altijd wel klaar staat met wijze raad.

Paars is de kleur van rouw en ingehouden emotie.
Paars is koninklijk en waardig
Paars boezemt ontzag in
Paars is inventief, vol inspiratie en originaliteit
Paars is spiritueel
Paars is strijdlustig.
Paars zorgt voor zelfverzekerdheid en versterkt het gevoel van eigenwaarde

Is mijn eerste prikvilt beestje toch onbewust (!) een beetje een ode geworden aan mijn oma, die mooie en dappere vrouw, wijs en  eigenzinnig. De random gekozen kleur staat symbool voor wat ik voel, de rouw, de achtbaan van emoties en voor hoe oma in mijn ogen toch wel is.

Ik heb nog nooit zo’n fijn verjaardagscadeautje gehad!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *