T

Dagboek

T. heeft huiswerk van de gezinscoach gekregen. Elke dag na het eten gaat ze met mij even aan tafel zitten en in haar dagboekje schrijven. Een paar vragen beantwoord ze dan; Wat was er vandaag leuk, wat was er stom, wat maakte je verdrietig of waar maakte je je zorgen over? Voor de rest mag ze uiteraard er nog in schrijven wat ze wil.

Vanavond was de eerste avond dat ze ermee aan de slag ging, en kijkend naar hoe mijn zes jarige heel dapper de pen ter hand neemt en in haar eigen spijkerschrift dapper een pagina vol schrijft koester ik het moment. En dan weet ik: dit gaat haar enorm helpen, maar ook ik koester dit, ze schrijft zo haar eigen levensverhaal en ik vind het geweldig!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *