Moesbalkon

Groei

Maar weer eens een update van ons moesbalkon.
De komkommerplantjes werden inmiddels te groot voor de kweekbak, en aangezien we nog even niet het budget hadden om direct de minikas te gaan maken heb ik een creatieve oplossing bedacht om ze toch naar buiten te gooien. Men neme een oude pot, aarde en de oude luieremmer van T. en zie mijn zelf gecreëerde pot-kasje:

Op de plek die vrijkwam in de kweekbak heb ik nu mini pompoenen geplant, extra geschikt voor het maken van lantaarntjes, voor T. omdat ze dat al jaren zo graag wil.

Ondertussen is Benny druk bezig met het maken van mijn moesbakken, eentje is klaar en van de week gaan we er nog eentje ombouwen tot minikas zodat alle opgekweekte plantjes strakjes lekker naar buiten kunnen.

Moesbak gemaakt van oude vleeskrat.

Het idee van de moesbakken is heel simpel, Benny heeft een oud distributiekrat genomen en daarin een stuk fijn jute geniet. Zo kan de aarde niet weg maar het overtollige vocht wel. De bakken hebben een hoogte van ongeveer 25 centimeter en er gaat ruim 45 liter aarde in, ruim genoeg voor het groeien van groente dus.

In het eerste krat heb ik vanmiddag worteltjes en pluksla geplant. Deze twee hoeven niet onder glas dus staan nu lekker in het zonnetje op het balkon, krijgen ze warmte zat 🙂

Wortels en pluksla, met nog ruimte in het midden voor een andere groente.

Mijn tomatenplantjes begonnen ook de kweekbak uit te groeien, die heb ik vanmiddag samen met een knoflookbieslook plantje nog even binnen (achter het glas) in een halve meterbak uitgeplant. Ze zien er nu een beetje troosteloos uit, ik hoop dat ze later de schrik nog te boven komen:

Tomaten en knoflookbieslook

Ik heb ontzettend veel lol in het klooien met plantjes en groenten, de hoop is dat het ook echt wat gaat worden en we strakjes een aantal keer kunnen eten van eigen balkon. Lukt het niet heb ik een goede leerschool voor volgend jaar en een hoop lol gehad 🙂 Ik hou jullie op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *