myself and I

Klaar!

Ik ga scheiden.

Na een affaire van bijna 20 jaar heb ik besloten dat er geen heil meer zit in onze relatie. Ik leerde hem kennen ergens in mijn pubertijd, het was een bekende in de familie dus had hem wel al eens langs zien komen. Hij was totaal niet aantrekkelijk maar toch kreeg hij grip op me. Hij maakte misbruik van mijn kwetsbaarheid en juist op die momenten leek hij heel aantrekkelijk.
Toen ik ging trouwen dacht ik even dat het wel ging werken. Helaas kwam het rotgevoel weer terug.
Ik ben gegroeid, volwassen geworden en heb besloten dat hij daar echt niet bij past. Ik wil zeker van mezelf zijn en dat gevoel ondermijnt hij elke keer weer.
Ik weet dat dat niet zomaar gaat, ik kan hem niet uit mijn leven bannen, dat is niet reëel gedacht.
Maar toegeven dat hij er is en al de problemen die hij met zich meebrengt is al stap 1, ik verberg hem niet meer.
Voor nu heb ik afgesproken dat hij best zo af en toe nog eens mag langskomen, maar hij moet me zo min mogelijk opzoeken en proberen me geen rotgevoel te geven. Een nachtje blijven slapen mag ook, maar meer als ‘friend with benefits’  wil ik niet zijn.

Natuurlijk kan ik in relatietherapie gaan, de break-up definitief proberen te maken of hem operatief een ‘straatverbod’ geven. Maar dat wil ik niet, een operatie zou de makkelijkste weg zijn in mijn ogen en ik wil, moet dit zelf kunnen. De breuk zal nooit definitief zijn, daarvoor ken ik hem te goed. En kennelijk ben ik ook wel wat sadistisch ingesteld want ik heb de pijn en ellende die hij me geeft soms echt nodig.
Maar dat geeft niet, als ik er maar eerlijk over kan zijn en openheid kan geven.

Het is dus klaar.. ik wil een nieuw hoofdstuk in en daar past hij niet meer in.
Voor nu zeg ik hem dus simpel:
“Dag, ik zie je nog wel langskomen maar het liefste zo min mogelijk. Iedereen weet nu van ons en hopelijk zullen ze rekening houden met de break-up die ik doormaak.  Ik ga je niet bedanken voor de rol die je in mijn leven gespeeld heb, maar wel bedankt dat ik mede door jou gegroeid ben, door het besef dat onze relatie niet goed is. Toch zet ik je de deur uit en hoop je zo min mogelijk nog binnen te laten.
Dàg eetstoornis, we passen gewoon niet meer bij elkaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *